De Jeugdcommissie 

De jeugdcommissie van de Deurdouwers is een relatief jonge commissie met daarin enthousiaste mensen die het carnaval voor de jeugd inhoudt willen geven. Zo proberen ze te ontdekken wat de jeugd interesseert en aan de hand van die interesses nieuwe aktiviteten op het gebied van carnaval te organiseren. Daarbij richten ze zich vooral op de jeugd vanaf groep 5 tot voorbij de brugklas van de middelbare school. Juist voor deze groep is het aanbod van vermaak beperkt. Maar de leeftijdsgroepen onder groep 5 jaar worden zeker niet vergeten. Het doel is carnaval voor iedereen en het beleven van dit prachtige creatieve feest samen met de Deurdouwers.

Wat verzorgt de Jeugdcommissie

Coordineert de aanschaf en onderhoud van kleding voor jeugdprins, pages enraad van elf. 

Coordineert en begeleid uittredens van het jeugdkabinet naar verenigingen in de regio.

Organiseert de Millingse Jeugdpronkzitting, of beter bekend als het Blagenbal.

Organiseert de Millingse Jeugdoptocht.

Geeft de Millingse jeugd de kans om carnaval te beleven!

Samenwerking met de carnavalsvoorbereidingsgroep van de Sitn Martinusschool en de fruitcommissie van CV de Deurdouwers is van groot belang. Wilt u ons bereiken voor vragen of suggesties. Stuur gerust een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligers

De commissie kan gelukkig putten uit een aktieve vereniging met vrijwilligers die bereid zijn een handje te helpen. Zeker bij het werken met jeugd is de begeleiding een heel belangrijk punt.Het welzijn van de kinderen staat volledig bovenaan. Maar vooral voor evenementen als het Blagenbal en uittredens naar andere carnavalsverenigingen kunnen we niet genoeg handen vrij hebben. 

Dus als u interesse heeft en ons op die momenten zou willen en kunnen ondersteunen als vrijwilliger, dan horen wij dat dolgraag. U kunt daarvoor eenvoudig een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.